Kansallispuiston väärti

Teen vapaaehtoistyötä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Olen ollut talkoissa jo syksyllä 2016 (kaksi viikkoa), kesällä 2017 (kaksi kuukautta) ja vuodenvaihteessa 2017-2018 (kaksi viikkoa) sekä kesäkuussa 2018 kolme viikkoa. Yleensä mukana on mieheni Heikki, mutta onpa mukana ollut blogin lukija Johanna, veljeni Jari ja ystäväni Ulla.

Talkootyöhön houkuttelu on mukavaa hommaa: palkkaa ei tule, mutta hikeä ja hyvää mieltä siitä edestä!

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto kutsui meidät vapaaehtoiskummeiksi eli väärteiksi elokuussa 2016. Vietimme kaksi viikkoa kesälomaa maalaamalla rakenteita Pyhäkeron kahvilalla ja Pallaskodalla.

Lähdimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtihommiin taas kesäkuussa 2017, tällä kertaa Pallasjärven rannoille aitoja korjaamaan, siivousluutaa heiluttamaan ja Ounastunturin maastotallennuksia eli valokuvaushommia tekemään. Tällä kertaa jäin työharjoitteluun ja kansallispuisto-oppaan työjaksolle suoraan vapaaehtoisleiriviikolta ja olin pohjoisessa yhteensä kaksi kuukautta.

Joulun ja vuodenvaihteen 2017-2018 olimme Pallaksella ja Ylläksellä perheporukalla, teimme lumitöitä ja arkistoimme tupakirjoja. Aloitimme myös tupaetikettivideon kuvaamista.

 

Pohjoisen murteessa väärti = ystävä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s